За да бъде валидна гаранцията на вашия Pony, е нужно той да бъде сервизиран регулярно в оторизиран сервиз. При неизпълнение на графика за обслужване или при обслужване извън оторизиран сервиз, гаранцията може да ви бъде отказана. Всички описани действия се отнасят за МПС в периода на гаранционно обслужване. За МПС извън гаранция, интервалите за сервизиране са само предложения и се спазват по преценка на собственика.

 1. Първото обслужване се извършва 6 месеца след датата на закупуване или след 5000км (което събитие настъпи първо). В рамките на този период Вие ще получите безплатно първо обслужване.  При условие, че първото обслужване не бъде направено в този период, Вие ще загубите правото на безплатно такова. Безплатното обслужване включва труд и консумативи. Всички последващи обслужвания след първото, включително в гаранционния срок се заплащат от собственика.
 2. Обслужването за периода на гаранция трябва да се извършва в оторизиран сервиз. При приключване на обслужването се попълва сервизната книжка на МПС и се издава протокол, който собственика подписва.
 3. При проблеми с качеството открити по време на обслужване, те следва да бъдат отстранени на база гаранционните условия.
 4. Графика за регулярна поддръжка показва интервала и пробега при който трябва да бъде направено всяко обслужване. За да бъде уважена гаранцията, всяко обслужване описано в него трябва да бъде извършено в оторизиран сервиз. След изтичане на гаранцията е препоръчително да продължите да извършвате обслужването в оторизирани сервизи на посочените интервали
График за регулярно обслужване
 1. Първото обслужване се извършва 6 месеца след датата на закупуване или след 5000км (което събитие настъпи първо).  При първото обслужване се сменя маслото на редуктора.
 2. Регулярни обслужвания: Последващите обслужвания се извършват на всеки 12 месеца или на всеки 10000км (което настъпи първо)
 3. При употреба на МПС в среда с основно равен терен и минимално запрашаване, то трябва да се обслужва по графика за регулярно обслужване както или по-рано ако е наложително. Под внимание се взима изминало време или пробег (което настъпи първо). Основните компоненти са описани в графика както следва:
График за регулярно обслужване по спецификация от производител
КатегорияИнтервал/ОперацияВреме (месеци)618304254667890102114
Пробег (x 1000km)5152535455565758595
Подмяна или освновен ремонтМасло на редукторСССССССССС
Спирачна течностППСППСППСП
Смазване на кормилна колонаПППППППППП
Смазване на панти и ключалки на вратитеПППППППППП
Преглед на батерия, електромотор и електронна система за контролОбщ преглед на състоянието на кутията на батерията, конектора и неговия протекторПППППППППП
Окабеляване за високо напрежение, статус на всеки компонент, електромотор, контролер на мотора и окабеляване за ниско напрежениеПППППППППП
Общ преглед и проверка на охлаждането на бордовия адаптер за зареждане (адаптер, DC-DC конвертор, разпределителна кутия)ПППППППППП
Преглед на параметрите на силовата батерияПППППППППП
Преглед на системите за управление на МПС  ПППППППППП
Преглед на купе и спирачна системаПреглед на крепежни елементи на купетоПППППППППП
Преглед на спирачна система: Спирачна система – твърди връзки, маркучи и свързани компонентиПППППППППП
Кормилна система и връзки, кардан и връзка към диференциалаПППППППППП
КонсумативиГуми: дълбочина на протектора, налягане, гайки*ПППППППППП
Осветление, клаксон и чистачкиПППППППППП
Легенда:
П – Проверка на съответните компоненти. Корекция, затягане, почистване, наместване или смяна при нужда
C – Смяна
* – При нужда, може да бъде направен реглаж на ходова част и баланс на гумите

Елементите посочени в графика следва да бъдат проверявани и/или сменяни, по-често при следните обстоятелства:

 • честа употреба на спирачките или ръчната спирачка
 • често рязко ускорение, спиране или шофиране с висока скорост
 • често шофиране при температури под 0°C или над 35°C
 • често шофиране в запрашена среда, хълмисти или планински местности
 • МПС се използва за специализирани цели като например – отдаване под наем, такси, полицейски автомобил и др.

 

График за нерегулярна поддръжка
Елемент(и)Интервал
Ротация на гумиНа всеки 12 месеца, 10000км или по-често при нужда
Масло на редукторНа всеки 12 месеца, 10000км или по-често при нужда
Спирачна течностНа всеки 18 месеца, 15000км или по-често при нужда
Други елементи от списъка за регулярна поддръжкаСпоред списъка  за регулярна поддръжка. Възможно е периода да бъде скъсен наполовина или базиран на скъсения период при нужда.